Tips voor het beleggen in edelmetalen

Het is tegenwoordig misschien wel populairder dan sparen, het beleggen in iets. Je kunt daarbij denken aan het beleggen in edelmetalen. De goudkoers 5 jaar laat zien dat de goudprijs erg gestegen is. De grafiek prijs goud is erg omhoog gegaan de laatste jaren en ook de verwachting zilverprijs lijkt de goede kant op te gaan. Als je benieuwd bent hoe de ontwikkelingen zijn, is het goed om eens te kijken naar een realtime goudkoers, daar kan je van uur tot uur zien hoe de ontwikkeling verloopt in de prijs die je in euro’s betaald voor een kilo goud. Waarom wordt dit zo populair? Meestal is dit de overweging omdat sparen tegenwoordig weinig meer oplevert. Mensen kiezen er dan voor om een aankoop te doen die over een aantal jaar een hogere winstuitkering geeft of die ongeveer gelijk is aan de aankoopprijs. Daarmee vergaar je dus voor jezelf een soort rente, mits je het met een winst verkoopt.

Financiële ontwikkelingen

Lynx BeleggenOok de financiële ontwikkelingen zorgen ervoor dat mensen meer vertrouwen hebben in goud, zilver en platina in plaats van hoe de banken omgaan met hun spaargeld en met elkaar. Zo moet de laatste tijd vaak een soort interventie plaatsvinden om sommige banken nog te laten werken. Dit gaat vaak ten koste van spaarders, waardoor spaarders sneller hun geld bij banken weghalen. Dan is een investering in edelmetaal een goede optie.

Welke manieren van edelmetaal kopen?

Als je overweegt om een aanschaf van een edelmetaal zoals goud, zilver of platina te doen, dan is het goed om je in te lezen in het onderwerp. Kijk bijvoorbeeld naar de realtime goudkoers, naar de verwachting zilverprijs, naar de grafiek prijs goud en naar de goudkoers 5 jaar. Op die manier kan je een goede inschatting maken van de juiste investering. Kijk ook naar hoe je het edelmetaal wilt bezitten. Wil je een staaf, een munt of liever een goudrekening? Je kunt daarnaast ook nog investeren in een goudmijn, maar dan is er meer onzekerheid. Op deze manier kun je allerlei versies van het investeren in goud, zilver of platina bedenken.

Waar moet je om denken?

Je moet daarnaast goed kijken waar je het edelmetaal aanschaft. Er zijn verschillende organisaties, maar het is goed om te letten op de richtlijnen van de AFM. Daarnaast moet je goed letten op de wisselkoers. Je moet daarbij ook letten op het verschil tussen euro’s en dollars. Daarnaast wil je een betrouwbare aanbieder. Daarom moet je naast de richtlijnen van de AFM ook letten op recensies op internet en misschien zelfs om je heen vragen wat de ervaring van andere mensen is. Daarnaast kan een verzekering ook geen overbodige luxe zijn, dus oriënteer je hier ook vooral op. Daarnaast zal het bezitten van een edelmetaal ook invloed kunnen hebben op de belasting die je betaalt, want het is vermogen. Daarom moet je daar ook goed op letten en ook goed overwegen of het dan nog wel de moeite waard is om een aanschaf van goud, zilver of platina te doen.