De risico’s van beleggen in edelmetalen

Het is iets wat veel mensen willen doen, doen of hebben gedaan: het beleggen in edelmetalen. Je moet hierbij denken aan het beleggen in goud, zilver of platina door het simpelweg aan te schaffen. Heel vaak komen de positieve verhalen van dit gebeuren naar boven, zoals dat het goud, zilver of platina niet minder waard wordt door afschrijvingen of door minder vraag. Het is namelijk een schaars middel dat niet zo maar te maken is of te vinden in de natuur. Daardoor zijn er veel meer vragers dan dat er aanbod is. Daarom is het ook zo dat het een kostbaar product is dat een hoge prijs kent. Daarom wordt investeren in goud, zilver of platina, of andere edelmetalen, zeer aangeraden op het moment dat je hier geld voor hebt. De grafiek goudprijs laatste 20 jaar laat zien hoe de ontwikkelingen in de goudprijs is geweest. Daaraan zie je dat de goudkoers euro grafiek zeer stabiel is geweest. De actuele koersgrafiek van de goudprijs laat dit ook zien. Het is dus iets wat zeer stabiel is en daarom goed om in te investeren. Maar wat zijn de nadelen? En de risico’s van het beleggen in edelmetalen?

Bewaren

De grafiek goudprijs laatste 20 jaar laat zien dat de goudprijs iets gestegen is en de verwachting is dat dit nog meer zal toenemen. Een groot risico aan het bewaren van goud in huis is dus dat er sprake kan zijn van criminaliteit of inbraken. Dit is natuurlijk niet vreemd, want aangezien de goudkoers euro grafiek steeds hogere vormen aan zal nemen, zal het dus steeds meer waard zijn om het goud te bezitten. De actuele koersgrafiek van de goudprijs zal dus bij een hogere vorm steeds meer risico lopen in de vorm van criminaliteit.

Rente

Daarnaast is het zo dat de grafiek goudprijs laatste 20 jaar ook laat zien dat de prijs weliswaar steeds hoger wordt, maar in principe krijg je niets voor het bezit van goud. Er is niet zoiets als huur of rente dat je vangt over het bezitten van goud. Het ligt maar een beetje te liggen in een kluis. Dit kan een nadeel zijn, want op het moment dat je het goud niet verder gaat verkopen, is het heel leuk dat je het bezit hebt, maar het is dan niet echt meer een investering te noemen. De goudkoers euro grafiek maakt dan voor jou vrij weinig meer uit.

Geld Lenen Voor Beleggen

Wilt u beleggen maar heeft u zelf niet de financiële middelen? Dan kunt u geld lenen voor beleggen. Echter, geld lenen voor beleggen is iets wat fikse risico’s met zich mee kan brengen. Aan de andere kant kan het, bij voldoende succes, lonen om dit juist wel te doen. Bij Stgobligatiebeheernoordenwind.nl behandelen wij dit soort trajecten.

Wees voorzichtig

Zeker voor mensen met weinig verstand van beleggen adviseren wij het niet om geld te lenen voor beleggen. Geld lenen kost geld en indien u de verkeerde beslissingen maakt dan bent u het geleende geld kwijt. Dat betekent dat u dit weer terug dient te betalen. Leen daarom alleen geld als u zeker weet als de beurs stijgende is. Niet iedereen is in staat om winsten te realiseren op de beurs. Een waardevaste investering als bijvoorbeeld goud als platinum kunnen interessante investeringen zijn om met geleend geld te beleggen.

Maak een keuze op basis van rente

Via kredietverstrekkers als Geldlenenzonderbank.net is het mogelijk om een krediet af te sluiten. De rentes voor leningen om te beleggen variëren van 4% tot 10%. Dat betekent dat, indien u winst wilt maken op de lening, u een minimaal rendement moet behalen wat hoger ligt dan die twee. Besluit u bijvoorbeeld om € 20.000 te lenen tegen een rente van 4% per jaar? Dan moet u over die drie jaar die aandelen kiezen die meer rendement opleveren. In het huidige beursklimaat moet dit mogelijk zijn. Wij hebben meerdere klanten geholpen die rendementen van 20% hebben behaald. Dat betekent dat zijn, met een leentarief van 4%, ruim 8% rendement hebben behaald over de investering. Deze klanten hebben allemaal belegd in grondstoffen als goud en zilver.

Beleggen via Plus500

Een van onze partners, Plus500, heeft een uitgebreide tutorial gemaakt over het beleggen in futures, opties, aandelen en grondstoffen. Als u besluit om bij deze partij een account aan te maken kunt u beginnen met een gratis starttegoed. Wij adviseren u om eerst een gratis account aan te maken en te leren beleggen. Pas daarna kunt u besluiten om geld te lenen voor beleggen. Mocht u advies nodig hebben dan kunt u ons altijd kosteloos contacteren.

Manieren van beleggen in edelmetalen

Een van de populairste manieren om te investeren in iets is het investeren in goud, zilver of platina. Dit noemen we de edelmetalen. Het is een goed idee om hier in te investeren, omdat edelmetalen een vrij vaste prijs hebben en daarom is het altijd een goed idee om een aanschaf te doen. Daarnaast komen de metalen vaak voor in de vorm van sieraden, waardoor het ook nog eens mooi gebruikt kan worden. Later kun je het goud verkopen voor een mooie prijs. Het is dan waarschijnlijk nauwelijks in waarde gedaald, omdat de goud, zilver en platinaprijs enorm vast zijn. De evolutie van de goudkoers is uiteraard wel omhoog gegaan, maar dat is alleen maar goed. Edel metalen kun je dus zien als iets waar je goed in kan beleggen, waarbij je altijd waar voor je geld krijgt. Edelmetaalinfo is te vinden over het gehele internet, maar er zijn ook nog genoeg juwelieren of andere zaken die gespecialiseerd zijn in edelmetaalinfo. Edelmetaal aanschaf kan je op allerlei manieren doen en in dit stuk zal worden gekeken naar die specifieke manieren. Zo kan je edel metalen fysiek bezitten, dus in de vorm van een sieraad of in een kluis. Je kunt ook edel metalen bezitten op een rekening. Als laatste kun je ook nog beleggen in een mijn. Hoe zit dat precies?

Fysiek bezitten

Bij fysiek bezitten is het uiteraard makkelijk, je hebt gewoon goud, zilver of platina in huis. Dit kan in allerlei vormen. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon een sieraad bezitten in de vorm van een edelmetaal. Hierbij is het dus al bewerkt en in een bepaalde vorm gegoten. Het voordeel is echter dat dit helemaal niets uitmaakt voor de mate waarin je het edel metaal bezit. Als je het zou inleveren bij een goudkantoor, zou je de normale prijs ervoor krijgen. Op die manier is het dus een makkelijke investering, want je koopt een paar gram voor een goede prijs en je kunt het dragen, en je krijgt bijna dezelfde prijs voor het goed terug als je klaar bent met het gebruik ervan. Dit is ook zo voor zilver en platina, wat je ook kan aanschaffen in de vorm van een sieraad. Daarnaast kun je goud, zilver en platina ook bezitten in staven. Je koopt dan een staaf van bijvoorbeeld 1 kilo, wat vrij veel is. Je houdt het dan in een kluis, om inbraak en diefstal te voorkomen. Op die manier kan je ook edel metalen bezitten.

Op een rekening

Je kunt ook een rekening aanschaffen. Dit is een online goudrekening, maar in principe kan dit voor alle edel metalen. Je kunt met deze rekening goud kopen, die vervolgens voor jou wordt opgeslagen in een kluis. Hierbij bezit je dus wel goud, zilver of platina, maar op een andere wijze. Het is dus iets veiliger dan het zelf bezitten en je kunt dus grotere hoeveelheden aanschaffen. Daarnaast leg je de verantwoordelijkheid voor het zorgen voor het goud echter wel in de handen van een ander, wat nadelig en voordelig kan zijn.

Beleggen in een mijn

De laatste vorm van bezit van goud, zilver of platina is door te beleggen in een mijn. Dit gaat ook vaak via internet, waarbij je het edelmetaal in een mijn kan vinden volgens de experts en je legt dan geld in om ervoor te zorgen dat de opbrengsten van de edel metalen jouw kant op komen. De evolutie goudkoers heeft ervoor gezorgd dat dit een manier is die veel mensen toepassen, omdat ze hopen dat ze daarmee een mijn ontdekken waar veel goud te vinden is. Het is dus een soort gokken op edelmetaalinfo.