De risico’s van beleggen in edelmetalen

Het is iets wat veel mensen willen doen, doen of hebben gedaan: het beleggen in edelmetalen. Je moet hierbij denken aan het beleggen in goud, zilver of platina door het simpelweg aan te schaffen. Heel vaak komen de positieve verhalen van dit gebeuren naar boven, zoals dat het goud, zilver of platina niet minder waard wordt door afschrijvingen of door minder vraag. Het is namelijk een schaars middel dat niet zo maar te maken is of te vinden in de natuur. Daardoor zijn er veel meer vragers dan dat er aanbod is. Daarom is het ook zo dat het een kostbaar product is dat een hoge prijs kent. Daarom wordt investeren in goud, zilver of platina, of andere edelmetalen, zeer aangeraden op het moment dat je hier geld voor hebt. De grafiek goudprijs laatste 20 jaar laat zien hoe de ontwikkelingen in de goudprijs is geweest. Daaraan zie je dat de goudkoers euro grafiek zeer stabiel is geweest. De actuele koersgrafiek van de goudprijs laat dit ook zien. Het is dus iets wat zeer stabiel is en daarom goed om in te investeren. Maar wat zijn de nadelen? En de risico’s van het beleggen in edelmetalen?

Bewaren

De grafiek goudprijs laatste 20 jaar laat zien dat de goudprijs iets gestegen is en de verwachting is dat dit nog meer zal toenemen. Een groot risico aan het bewaren van goud in huis is dus dat er sprake kan zijn van criminaliteit of inbraken. Dit is natuurlijk niet vreemd, want aangezien de goudkoers euro grafiek steeds hogere vormen aan zal nemen, zal het dus steeds meer waard zijn om het goud te bezitten. De actuele koersgrafiek van de goudprijs zal dus bij een hogere vorm steeds meer risico lopen in de vorm van criminaliteit.

Rente

Daarnaast is het zo dat de grafiek goudprijs laatste 20 jaar ook laat zien dat de prijs weliswaar steeds hoger wordt, maar in principe krijg je niets voor het bezit van goud. Er is niet zoiets als huur of rente dat je vangt over het bezitten van goud. Het ligt maar een beetje te liggen in een kluis. Dit kan een nadeel zijn, want op het moment dat je het goud niet verder gaat verkopen, is het heel leuk dat je het bezit hebt, maar het is dan niet echt meer een investering te noemen. De goudkoers euro grafiek maakt dan voor jou vrij weinig meer uit.