Beleggen In Zilver

Een van de belangrijkste metalen om sieraden of andere mooiigheden mee te maken, is zilver. Zilver heeft een specifieke kleur die veel mensen aanspreekt. Doordat het niet een opvallende kleur heeft, past het bij allerlei andere materialen, zoals bepaalde kledingstukken of hout voor een sieradenkast. Daarmee heeft zilver zich op de kaart gevestigd door de combinatie van een goede prijs en een goede kwaliteit. Zilver eigenschappen zijn de glans die het heeft, het is harder dan goud en het is makkelijk buigbaar. Daarom kun je het metaal omsmelten tot een ander voorwerp als daar de behoefte aan is. Daarom is het ook dat een zilverprijs in principe geldt voor het aantal gram aan zilver dat je bezit. In welke vorm dit is, maakt niks uit, aangezien de eigenschappen zilver hetzelfde blijven. Door het makkelijk omsmelten van het materiaal is het goed bewerkbaar voor allerlei toepassingen.

Hoe duur is zilver?

Investeren in zilver is iets wat vrij goed te doen is. Dit komt omdat zilver, ten opzichte van andere metalen, niet erg duur is. Voor een kilo zilver betaal je op dit moment zo’n €555, en dit fluctueert per uur ongeveer. Deze fluctuaties zijn niet erg groot, maar op het moment dat er meer vraag komt, of juist meer aanbod, zal je zien dat de prijs hierdoor verandert. Daarom spreek je ook van een zilverkoers, net als dat je van een goudkoers spreekt. Zilver eigenschappen zorgen ervoor dat het zilver een bepaalde prijs heeft. Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld goud, is het een stuk minder duur. Eigenschappen zilver zijn dus niet dusdanig uniek dat een kilo al meer dan €1000 kost.

Waarom in zilver beleggen?

Beleggen in zilver eigenschappen klinkt als iets groots, maar in principe is het gewoon de kwestie dat je een aanschaf van zilver eigenschappen doet, opdat je het zilver in je bezit hebt. Dit kun je doen, omdat zilver qua prijs vrij vast is. Als je dus een paar kilo zilver in huis hebt, kun je dit altijd inruilen voor geld, maar je bezit daarmee gewoon een paar duizend euro’s. Er is weinig bezit dat dusdanig veel waard blijft gedurende je hele leven. Daarom is het goed om te investeren in zilver, omdat je hiermee eigenlijk een redelijke vast product in huis haalt. Veel mensen kiezen ervoor om te investeren in de eigenschappen zilver, omdat deze naast mooi ook duurzaam zijn. Zilver is iets wat lang mooi blijft en zijn natuurlijke glans behoudt.

Verschil eerste en tweede gehalte zilver

Er is een verschil tussen eerste en tweede gehalte zilver. Bij eerste gehalte zilver is het zo dat er sprake is van een legering. Dit houdt in dat het niet puur zilver is, maar dat het bestaat uit meerdere soorten metaal. Bij eerste gehalte zilver is het 92,5% zilver en het overige is vaak koper of iets anders. Op deze manier bescherm je het zilver tegen bijvoorbeeld weer en wind en daarnaast maakt een legering het zilver ook iets goedkoper. Bij tweede gehalte zilver is het percentage zilver 83,5% en het overige is ook weer koper of iets anders. Op deze manier merk je dat het dus uitmaakt of je eerste gehalte zilver of tweede gehalte zilver aanschaft. Het is dus ook goed om daarop te letten bij een aankoop, zodat je niet in de kosten wordt verrast.